Nieuws

Intel koopt netwerkspecialist Lantiq

Intel neemt breedband- en netwerkbedrijf Lantiq over, als aanvulling op het bestaande smart home- en internet der dingen-portfolio.

Lantiq, een bedrijf met hoofdzetel in Munchen, produceert voornamelijk breedband- en netwerkapparatuur.

De exacte inhoud van de deal werd niet bekendgemaakt, maar het lijkt duidelijk dat de overname binnen de Internet of Things-strategie van Intel past. Intel werkt al een tijdje aan een platform om de recente vloed van slimme, verbonden huishoudtoestellen – van ovens tot lampen – te ondersteunen, en Lantiqs expertise past perfect in het “gateway”-onderdeel daarvan. Intel kan z’n eigen gateway-toestel voor de kabel dan combineren met Lantiqs producten om op doe manier verschillende toestellen met elkaar te verbinden – toestellen die idealiter dan op hun beurt worden aangedreven door Intels chips.

Intel is zeker niet het enige bedrijf dat inzet op het internet der dingen en het slimme huis; ook Samsung heeft al aangekondigd dat het alle nieuwe huishoudelijke toestellen met elkaar en met het internet wil verbinden. Ook Google, dat Nest overnam, Apple en Microsoft besteden in toenemende mate aandacht aan verbonden voorwerpen en het slimme huis.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business