Nieuws

Telefoneren met WhatsApp

Binnenkort kan je bellen met de populaire berichtendienst WhatsApp. De functie wordt momenteel uitgerold maar niet iedereen krijgt onmiddellijk toegang.

Viber en Skype krijgen concurrentie: de vorig jaar aangekondigde belfunctie maakt eindelijk haar intreden in WhatsApp. Een Indiase gebruiker was de eerste die de functie ontdekte, en hij postte zijn bevindingen op Reddit, waar ze werden opgepikt door gsmarena. In tussentijd zijn er steeds meer mensen die claimen toegang te hebben tot het bellen.

Trage uitrol

WhatsApp lijkt te kiezen voor een erg trage introductie van de functie, in tegenstelling tot de browserfunctionaliteit die plotsklaps voor iedereen (uitgezonderd iOS) beschikbaar was. Blijkbaar heb je de recentste versie van de app nodig, en moet je wachten totdat iemand jou belt alvorens je zelf aan de slag kan gaan. Als de uitrol effectief enkel in India is gestart is de kans groot dat jij en ik nog even moeten wachten op onze nieuwe VoIP-app.

In tussentijd kunnen we de screenshots al bewonderen: de nieuwe versie van Whatsapp krijgt een menubalk bovenaan waar je kan kezen tussen de tabs Calls, Chats en Contacts. Waar nu naast de zoekfunctie rechts bovenaan een knop staat om een nieuwe chatconversatie te starten, staat onder de tab Calls een icoontje om een nieuw telefoongesprek te starten. Bellen kan natuurlijk enkel naar contacten die ook (een up to date versie van) WhatsApp hebben.

Facebook

WhatsApp zelf, dat vorig jaar voor een flinke 22 miljard dollar eigendom werd van Facebook, kondigde de update nog niet officieel aan. De kans is dan ook groot dat de beperkte uitrol onderdeel is van een testfase maar nu het deksel van de ketel is moeten ook wij naar alle waarschijnlijkheid niet meer al te lang wachten.

Zodra de uitrol rond is wordt WhatsApp een belangrijke concurrent voor Skype en Viber. Skype en Viber kunnen zich nog onderscheiden door videogesprekken, maar de meer dan 700 miljoen WhatsApp-gebruikers zullen ongetwijfeld een flinke hap uit het telefoonverkeer van bovenstaande twee apps halen, al is het maar omdat je gewoon meer contacten zal kunnen bellen met WhatsApp.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business