Na een officieuze lancering vorig jaar ziet het nieuwe cloudsysteem van Base nu ook officieel het daglicht. Alle post-paid klanten krijgen gratis toegang tot de wolk.

Midden december verklapten we al dat Base werkte aan een eigen cloudaanbod. De Base Cloud was toen al toegankelijk voor geniepigaards die al toegang zochten maar nu lanceert de telecomprovider de dienst ook officieel. De Base Cloud is gratis beschikbaar voor iedere post-paid klant en toegankelijk via een app op iOS, Android en Windows Phone. Ook langs de PC kan je aan je gegevens.

Klanten kunnen belangrijke data met een druk op de knop wegschrijven naar de cloud als back-up. Base stelt dat je zo je berichten, contacten en multimedia kan veiligstellen maar de gratis opslag is beperkt tot 1 GB. In de praktijk is dat niet echt genoeg plaats voor een uitgebreide hoeveelheid foto’s, video’s of muziek.

[related_article id=”161563″]

Duur

Wie meer nodig heeft kan opslag bijkopen: 32 GB kost 1,5 euro per maand, voor 200 GB betaal je 9 euro. Goedkoop is dat hoegenaamd niet: Zo bieden Google en Dropbox je een terabyte voor dat geld. Bovendien kunnen Androidgebruikers, die ruim in de meerderheid zijn, hun telefoongegevens automatisch uploaden naar Google Drive waar je 15 GB gratis krijgt. iPhone-gebruikers hebben gratis opslag van Apple ter beschikking voor dat doel en wie Windows Phone heeft kan terecht bij OneDrive.

Hoe Base zich wil onderscheiden van die voordeligere diensten is dan ook niet meteen duidelijk. De servers van de Base Cloud staan wel in Europa, zodat er striktere privacyregels gelden. Wie zijn data uit de handen van Obama wil houden zit dus veiliger bij Base, maar daarvoor moet je wel een flinke meerprijs slikken.