Nieuws

Microsoft trekt stekker uit allerlaatste Windows RT-tablet

Nu ook de Nokia Lumia 2520 uit productie gaat, lijkt Windows RT helemaal ten dode opgeschreven. Al laat Microsoft het OS nog niet helemaal vallen.

Toen Microsoft vorige week bekend maakte dat het stopt met de productie van de Surface 2, was het al duidelijk dat de toekomst voor Windows RT er niet rooskleurig uitzag. Nu ook de Lumia 2520 aan zijn einde komt, lijkt het doek finaal gevallen.

“De Nokia Lumia 2520 is niet langer in productie”, bevestigde een woordvoerder van Microsoft tegenover The Verge. “Wie de tablet nog wil kopen kan terecht in een Microsoft Retail Store, op MicrosoftStore.com of bij externe verkopers voor de laatste stuks.” De Lumia 2520 kwam onder de vleugels van Microsoft na de overname van Nokia’s mobiele hardwaretak in 2014.

[related_article id="161452"]

Microsoft was de enige fabrikant die nog hardware maakte voor Windows RT, de afgeslankte versie van Windows 8 voor tablets met een ARM-processor. Met het verdwijnen van de allerlaatste compatibele hardware, is het platform ten dode opgeschreven.

Maar Microsoft laat huidige bezitters van een Windows RT-tablet niet in de steek. De reus uit Redmond werkt aan een update die beperkte functionaliteit van Windows 10 ook naar de Windows RT-tablets zal brengen. Voorlopig lijkt het erop dat het platform dus wel nog even zal worden ondersteund, maar op nieuwe toestellen hoef je niet meer te rekenen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business