Nieuws

Superkrachtige Tegra X1 komt naar tablet

De Tegra X1 is volgens Nvidia zelf te krachtig om te dienen als mobiele processor. Toch steekt de fabrikant de chip binnenkort zelf in een nieuwe tablet.

De opvolger van de Nvidia Shield Tablet krijgt een Tegra X1-hart. De Shield Tablet is Nvidias eigen game-toestel. De versie van vandaag is uitgerust met een krachtige Tegra K1  maar het ziet er naar uit dat de opvolger van het ding een stuk krachtiger wordt. Voorlopig werd er nog niets officieel gecommuniceerd, daarvoor is het naar alle waarschijnlijkheid nog wachten tot midden mei.

Nvidia kondigde de Tegra X1 in het begin van dit jaar aan. De X1 is nog niet uit maar het wordt ’s werelds de krachtigste mobiele chip, met een rekencapaciteit van 1 teraflops. De X1 is gebaseerd op de succesvolle Maxwell-architectuur die we kennen van de GTX 970 & 980. CEO en medeoprichter Jen-Hsun Huang vertelde tijdens de onthulling van de SoC dat de X1 vooral gericht is op auto’s. Het moet de chip naar keuze worden voor de slimme wagens van de toekomst. Dat het ding zo’n 1,3 miljard pixels kan aansturen moet daar bij helpen.

[related_article id=”161563″]

Voor de gemiddelde tablet of telefoon is zo’n chip overkill, maar voor de eigen Shield mag het blijkbaar allemaal iets meer zijn. De Shield is natuurlijk gericht op gamers, zodat het waarschijnlijk is dat het nieuwe toestel wel meerwaarde zal halen uit de X1.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business