Nieuws

LG werkt aan mooie smartwatch

De Smartwatch slaat niet echt aan. LG denkt dat het uiterlijk een rol speelt en zet daarom in op de LG Watch Urbane: een ronde variant vervaardigd uit metaal.

Urbane kan je vertalen als verfijnd, en verfijning is dan ook waar LG voor gaat met z’n nieuwe smartwatch. De Koreanen zien dat het enthousiasme voor slimme horloges op z’n zachtst gezegd luw blijft en een exemplaar met de nodige dosis bling moet daar verandering in brengen.

Horloge uit metaal

De ronde Urbane is bijgevolg helemaal vervaardigd uit metaal. Op de prentjes ziet het uurwerk er alvast stijlvol uit maar of dat genoeg zal zijn om een groter publiek warm te maken voor horloges met Android Wear is nog maar de vraag. LG communiceerde nog niet over de prijs, maar het lijkt ons waarschijnlijk dat je het premiumgehalte van de Urbane zal voelen in de portemonnee. Onder het metalen uiterlijk zit natuurlijk nog steeds een gewone smartwatch met Android Wear, en daar kan je momenteel nog niet zo veel mee doen.

Specificaties

Vanuit een technisch standpunt is de Urbane niets meer dan een mooiere incarnatie van de LG Watch R. Het zelfde ronde P-Oled scherm maakt zijn opwachting, net als de 320 x 320 resolutie en de 1,2 GHz Snapdragon 400 onder de motorkap. Tot slot vinden we 4 GB aan opslag en 512 MB RAM terug. Wat sensors betreft kan je genieten van een hartslagsensor en een barometer. De 410 mAh-batterij zal volstaan voor een etmaal gebruik, maar twee werkdagen autonomie zal je hier niet moeten verwachten. De IP67-rating zorgt er voor dat het mooie hebbeding niet kapot gaat van enkele druppels regen.

[related_article id=”158662″]

Aantrekkingskracht?

Slimme horloges zijn het nuttigst tijdens het sporten. Verschillende apps houden nauwgezet je prestaties bij en dat kan een meerwaarde bieden. Wie daar niet in geïnteresseerd is koopt met een Smartwatch vandaag vooral een toestel dat de notificaties van op je gsm naar je pols tovert, zodat de smartphone de broekzak of handtas niet uit moet. Dat is een beperkte meerwaarde met een hoog prijskaartje, een probleem dat bij de Urbane, die niet gericht is op sporters, enkel uitvergroot wordt.

Zowel Samsung als LG blijven de markt echter verzadigen met smartwatches in de hoop dat er eentje blijft plakken. Misschien dat Apple met de Apple Watch de dingen populairder kan maken, al valt ook dat nog te bezien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business