Nieuws

Facebook ontwikkelt apps voor virtual reality

Het sociale netwerk deelt zijn kijk op de rol van VR in de wereld en laat weten dat het zijn apps voor virtual reality aan het aanpassen is.

Iets minder dan een jaar geleden nam Facebook Oculus VR over, de maker van de inmiddels bekende Oculus Rift, en pionier in de virtual reality-gamewereld. Facebook onthulde dinsdag dat het een aantal van zijn applicaties aan het ontwikkelen is voor gebruik in een virtuele omgeving.

Chris Cox, Facebooks chief product officer, vertelde over zijn kijk op de functie van virtual reality tijdens een conferentie van Recode“Virtual reality is best wel opwindend. We werken aan apps voor VR. Je realiseert je als je er mee bezig bent, dat je bezig bent met de toekomst. Op Facebook stuur je normaal gesproken kleine stukjes van je ervaringen. Een foto, een video, een gedachte. Maar met VR kun je een completer beeld delen.”

Cox liet weinig details los over de apps, laat staan hoe deze werken of wanneer we ze kunnen verwachten. “We hebben nog een lange weg te gaan voordat iedereen beschikt over deze headsets”, zei hij.

Applicatieontwikkeling lijkt een logische stap voor Facebook, dat afgelopen juli 2 miljard neerlegde voor Oculus. Destijds zei Mark Zuckerberg dat hij buiten videogames ook kansen zag op het gebied van communicatie, geneeskunde en educatie. Maar dat betekend niet dat Facebook het potentieel op het gebied van entertainment negeert. Vorige maand nog onthulde een start-up in het bezit van Facebook Oculus Story Studio, dat zich gaat richten op het produceren van virtual reality-films. Eerder al zag Oculus Cinema, dat de gebruiker in een virtuele bioscoop plaatst, het levenslicht.

[related_article id=”160734″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business