Nieuws

Bedrijven (nog) niet klaar voor mobiel werken

Het gebruik van smartphones en tablets neemt toe op de werkvloer. Toch blijft de pc, en dan vooral de desktop heer en meester. En dat blijft nog wel even.

Het gebruik van smartphones en tablets neemt toe op de werkvloer. Toch blijft de pc, en dan vooral de desktop heer en meester. En dat blijft nog wel even.

Uitdagingen zijn er zeker. Momenteel blijkt dat minder dan een kwart van de IT-verantwoordelijken (24%) vindt dat hun bedrijf voldoende is uitgerust om mobiel werken mogelijk te maken, terwijl 8% van de respondenten van mening is dat hun organisatie daar helemaal niet voor is uitgerust.

Dat alles blijkt uit een mobiliteitsonderzoek uitgevoerd door Redshift Research, in opdracht van HP. Hierbij werden IT-verantwoordelijken in acht Europese landen ondervraagd. Voor de Belgische markt namen een honderdtal respondenten deel aan het onderzoek.

Mobiel zit wel in de lift. Algemeen wordt verwacht dat het gebruik van mobiele toestellen – in het bijzonder tablets en smartphones – nog zal toenemen tegen 2020. Volgens het onderzoek zal het gebruik van tablets en smartphones tegen dan stijgen met respectievelijk 17% en 11%. Voor België is dat 15% en 14%.

Desktop

De resultaten geven echter ook duidelijk aan dat twee toestellen nog steeds de basis vormen: desktopcomputers en laptops. Hoewel er nog nooit zo veel verschillende mobiele toestellen beschikbaar waren, geloven IT-verantwoordelijken dat desktops de belangrijkste hardware zullen blijven voor bedrijven.

Bijna de helft van de werknemers (46%) verwacht nog steeds een desktop te gebruiken in 2020 (in België is dat 45%). Daarnaast wordt verwacht dat 40% van de werknemers in Europa tegen 2020 zal gebruikmaken van een laptop. Voor België ligt dat cijfer op 41%.

Op 19 maart verzorgen Smart Business en ZDNet.be een (gratis) seminarie over het post-pc-tijdperk: alles voor de end user. Meer info over dit seminarie vind je op: www.businessmeetsit.be .

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business