Nieuws

Boze hackers kapen website Lenovo

Een cyberaanval op de website van Lenovo is waarschijnlijk gelinkt aan het Superfish-schandaal, waarbij Lenovo adware op pc's had gezet die daardoor kwetsbaar waren voor malware.

Het zit Lenovo de laatste tijd niet mee. Moesten ze onlangs excuses maken voor het installeren van software op enkele pc"s waardoor die vatbaar waren voor malware, werd woensdag de website het bedrijf slachtoffer van een cyberaanval. Bezoekers werden doorgeleid naar een Twitter-account met forse kritiek op Lenovo voor de betrokkenheid bij de adware Superfish.

In de Wall Street Journal bevestigt Lenovo de digitale inbraak. “Helaas zijn we slachtoffer geworden van een cyberaanval”, zegt het bedrijf. “Een van de gevolgen was dat bezoekers van onze website naar een andere plek werden doorgestuurd. We onderzoeken ook andere aspecten van de aanval. Inmiddels hebben we een groot deel van de functionaliteiten voor de bezoekers van onze website weer hersteld.”

[related_article id=”161920″]

Hackinggroep Lizard Squad claimt op Twitter verantwoordelijk te zijn voor de aanval. Naar verluidt bestaat het collectief uit Britse en Oost-Europese hackers. De groep wordt ook gelinkt aan een serie van aanvallen op het Playstation Netwerk en andere spellen afgelopen jaar.

Hoewel het er in eerste instantie op leek dat de hackers waren doorgedrongen tot de servers van Lenovo, blijkt nu dat de domeinnaam is overgenomen om mensen door te sturen naar een gratis account op CloudFlare. Dit bedrijf laat weten dat het de account van de hackers inmiddels heeft uitgeschakeld.

Al bij al is de schade dus beperkt, al is de timing pijnlijk voor Lenovo. Het bedrijf, volgens cijfers de grootste verkoper van pc"s en laptops ter wereld, kan slechte publiciteit in navolging van Superfish missen als kiespijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business