Nieuws

Video: dit is Microsofts visie op de toekomst

In een nieuwe conceptvideo, deelt Microsoft zijn visie op toekomstige technologieën en hoe die worden ingezet om onze productiviteit te verbeteren.

Microsoft maakt graag gebruik van conceptvideo’s om zijn kijk op de toekomst meer tastbaar te maken. De laatste video geeft een inkijkje in het beeld dat Microsoft in dit opzicht heeft bij productiviteit.

In het filmpje komt de rol die zowel software als hardware gaan spelen onmiskenbaar aan bod. Niet geheel verrassend spelen vooral touch, voice, en hologrammen een zeer prominente rol in de wereld van morgen, volgens Microsoft. Uiteraard allemaal geprojecteerd op extreem dunne, en soms zelfs flexibele schermen, die met Minority Report-achtige bewegingen te bedienen zijn.

[related_article id=”161452″]

Hoe reëel is dit toekomstbeeld?

De hologrammen gaan er vrijwel zeker komen. Zoveel werd wel duidelijk bij de onthulling van Microsofts HoloLens. Ook de gigantische tablets spreken niet meer tot de verbeelding. Combineer je dit met de wetenschap dat Microsoft bezig is met de ontwikkeling van een flexibel scherm, en werkt aan digitale juwelen, dan lijkt het filmpje ineens een stuk minder futuristisch. Al helemaal als je daar nog de Wet van Moore bij optelt, die voorschrijft dat onze chips iedere twee jaar in omvang halveren en in rekenkracht verdubbelen, zodat ze in steeds meer verschillende apparaten kunnen worden ingebouwd.

Maar het blijft natuurlijk een conceptvideo, en het is nog helemaal niet zeker of en wanneer de producten in het filmpje zouden worden gerealiseerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business