Nieuws

Ubuntu introduceert tweede telefoon

Canonical pakte op MWC uit met een tweede Ubuntu-smartphone. Terwijl de eerste telefoon met het OS eenvoudig en budgetvriendelijk was gaat het deze keer om een premium-toestel met flinke specificaties.

Canonical pakte op MWC uit met een tweede Ubuntu-smartphone. Terwijl de eerste telefoon met het OS eenvoudig en budgetvriendelijk was gaat het deze keer om een premium-toestel met flinke specificaties.

Canonical, het bedrijf achter de Linuxdistributie Ubuntu, introduceert een tweede smartphone met het Ubuntu-besturingssysteem. Het eerste exemplaar, de Aquarius, droeg budgetvriendelijkheid hoog in het vaandel. De lage resolutie en de beperkte specificaties maakten een malse aankoopprijs mogelijk. Nu die telefoon gelanceerd is wil Canonical een tweede meer high-end toestel op de markt brengen.

[related_article id=”161563″]

Androidconversie

Dat toestel wordt een versie van de Meizu MX4. Die smartphone bestaat al met het Android-besturingssysteem. De Ubuntuversie maakt gebruik van exact dezelfde hardware en krijgt dus een 5,35 inch-scherm, 2 GB RAM en een high-end Mediatekprocessor mee. 4G wordt ondersteunt en foto’s neem je met een knappe 20,7 megapixel Sony-camera.

Hardwarematig heeft de Meizu dus alles in huis om een knap toestel aan de bovenkant van het middensegment te zijn. De vraag is vooral of Ubuntu voor de telefoon al volwassen genoeg is om kopers te overtuigen te betalen voor de hardware. We gingen op MWC al even aan de slag met het OS en waren enthousiast over de visie er achter, maar voorlopig staan Ubuntu-telefoons toch overduidelijk nog in hun kinderschoenen tegenover Android en iOS.

Problemen

Enthousiastelingen die een Ubuntu-toestel willen waarmee ze kunnen uitpakken kunnen wen uitkijken naar de Meizu. Een exacte lanceringsdatum voor het toestel is nog niet bekend, maar verwacht de telefoon morgen nog niet in de rekken. De versie die we zagen op MWC had nog enkele problemen: zo kreeg de in de hardware ingebakken Home-knop nog geen nut mee. Het Ubuntu-OS heeft die niet nodig maar hij is wel aanwezig op het toestel.

Onze verdere indruk van het toestel was erg positief. Meizu is bij ons niet al te bekend maar de MX4 voelt kwalitatief aan, ligt goed in de hand en is vriendelijk voor het oog. Hoeveel de Ubuntu-versie precies zal kosten weten we nog niet. Verkoop zal normaliter in eerste instantie uitsluitend online plaatsvinden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business