Nieuws

Hoe de nieuwe MacBook met zijn Windows-concurrenten vergelijkt

Hoe verhoudt de nieuwe MacBook van Apple zich tot de concurrentie? We nemen een duik in de specificaties en maken de vergelijking.

Apple heeft de MacBook opnieuw uitgevonden. Dat kan wel gesteld worden na het zien van het nieuwe design, het opmerkelijk lage gewicht, en het ontbreken van poorten.

Maar betekent nieuw ook altijd beter? De MacBook biedt dezelfde hoeveelheid opslagruimte (tot 512 GB) en hoeveelheid RAM (8 GB) als de MacBook Air, maar het scherm (12 inch met 2.304 x 1.440 pixels) heeft een hogere pixeldichtheid dan de Air, en brengt de MacBook meer op lijn met de huidige Windows-concurrenten. Door gebruik te maken van Intels laatste Core M-processor hoeft er bovendien geen ronkende ventilator meer te worden ingebouwd.

[related_article id=”158256″]

Alleen de obsessie met dun en draagbaar heeft wel flink wat offers gevraagd deze keer. Alle aansluitingen en poorten zijn verdwenen, met uitzondering van één USB-poort (type-C) om de computer op te laden en allerlei randapparatuur aan te sluiten. Heb je meer dan één aansluiting tegelijk nodig, dan ben je aangewezen op een speciale dongle. Ook de batterijduur van de nieuwe MacBook is minder dan die van de iets grotere MacBook Air.

De MacBook moet de concurrentie aangaan met toestellen zoals de nieuwe Dell XPS 13 en Microsoft Surface Pro 3, die de toekomst van de laptop hebben ingezet. Apple heeft gewaagde keuzes gemaakt om die toekomst mee in te kunnen luiden en het valt af te wachten hoe die veranderingen door het publiek zullen worden gesmaakt. De XPS 13 is misschien niet zo dun als de MacBook, maar hij beschikt wel over een nagenoeg randloos scherm, een SD-kaartlezer, twee USB-poorten en een schermaansluiting, zonder als een dikkertje over te komen. De Surface Pro 3 kiest dan weer voor een hele andere benadering, die het midden laat tussen een laptop en een tablet, een weg die Apple nog niet is durven inslagen maar wel aan succes toeneemt.

Voor de volledigheid zetten we de specificaties van de verschillende toestellen nog eens voor je op een rij.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business