Nieuws

Nieuwe iPhone krijgt drukgevoelig scherm

Volgens nieuwe berichten zou Apple de Force Touch-technologie van de nieuwe MacBook en Apple Watch ook in zijn volgende iPhone stoppen.

Apple is naar verluidt van plan om de nieuwe iPhones, die later dit jaar wordt gelanceerd, uit te rusten met een drukgevoelig scherm. Dat schrijf de Wall Street Journal.

De krant, die doorgaans goed geïnformeerd is wat betreft de nieuwe producten uit Cupertino, baseert zich daarvoor op anonieme bronnen. De nieuwe iPhones zullen volgens die bronnen gebruik maken van de Force Touch-technologie die Apple afgelopen maandag heeft gelanceerd.

[related_article id=”158256″]

De technologie kan detecteren hoe hard de gebruiker op het scherm drukt, om daar vervolgens verschillende nieuwe functies aan te koppelen. Force Touch wordt nu reeds gebruikt in de Apple Watch en in het trackpad van de nieuwe MacBooks.

Nog volgens de WSJ zullen de nieuwe iPhones van uiterlijk weinig verschillen met de huidige iPhone 6 en iPhone 6 Plus. De schermgroottes van 4,7 inch en 5,5 inch blijven behouden, en ook de resoluties zouden nagenoeg hetzelfde blijven. Apple zou wel van plan zijn om de telefoons in een nieuwe kleur uit te brengen, naast zilver, goud en spacegrijs. Mogelijk zou het om een roze versie gaan, aldus de krant.

appleforce touchgeruchtiphonemobielnieuwssmartphone

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen