Nieuws

Google onthult nieuwe Chromebook Pixel met twee USB-C-poorten

Google heeft de nieuwe generatie Chromebook Pixel onthuld met twee USB-C-poorten, een aanraakscherm en lange batterijduur.

Na de lancering van Apples nieuwe MacBook eerder deze week, heeft Google nu zijn nieuwe generatie Chromebook Pixel onthuld. Die draait op Chrome OS en ziet er identiek uit als zijn voorganger, maar werd onder de motorkap grondig onder handen genomen.

Onder andere een 2,2 GHz Intel Core i5-processor, en twee USB Type-C-poorten zijn aanwezig. In tegenstelling tot de nieuwe MacBook kun je de Pixel dus wel aansluiten op bijvoorbeeld een 4k-monitor en tegelijkertijd opladen. Je kan zelfs ook nog je toetsenbord en een muis erbij pakken, want er zijn daarnaast nog twee USB 3.0-poorten. Ook een SD-kaarlezer is aanwezig.

[related_article id=”158901″]

De Pixel heeft een 13 inch aanraakscherm met een resolutie van 2560×1700 pixels. Google claimt dat het scherm een verbeterd sRGB-kleurenschema biedt. Het scherm heeft een hoge helderheid en een pixeldichtheid van 239 pixels per inch. Ook heeft de nieuwe generatie Pixel de curieuze 3:2 schermverhouding aangehouden. De laptop zou op een volle accu 12 uur mee moeten gaan.

Verder heeft deze Chromebook 8 GB RAM en 32 GB opslagruimte. Dat laatste lijkt ietwat teleurstellend, zeker vergeleken met Windows-laptops die ook 999 dollar kosten, maar het typische aan Chromebooks is natuurlijk dat zo veel mogelijk in de cloud wordt bewaard.

Pixel LS

Er is ook nog een Chromebook Pixel LS (Ludicrous Speed). Deze krijgt een 2.4G HZ Core i7-processor, 16 GB RAM en 64 GB opslagruimte. Deze gaat 1.299 dollar kosten

Met de verbeteringen die zijn doorgevoerd in het Chrome OS de afgelopen jaren kun je vandaag de dag makkelijker verantwoorden dat je een Chromebook hebt gekocht, niet in de laatste plaats omdat je Office-bestanden niet meer om hoeft te zetten naar een ander formaat. Maar nog steeds limiteer je jezelf wel behoorlijk in de software die je kan gebruiken, en ook een internetverbinding is in veel gevallen cruciaal. De offline werking van een Chromebook blijft beperkt. De Pixel is meer gericht op ontwikkelaars dan op de consument.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business