Vision 15: Nucleus

(advertorial) In de reeks 'Vision 15' geven een aantal opinion leaders uit de ICT-sector hun visie op hoe zij de komende 15 jaar IT & business zien evolueren.

Naar aanleiding van 15 jaar Smart Business geven wij een aantal "opinion leaders" uit de ICT-sector de kans om hun visie te geven op 15 jaar ICT. Hoe zien zijn IT & business de komende 15 jaar evolueren, en hoe zal hun bedrijf hier op inspelen?

David Geens, Managing Partner Nucleus:

We staan nu aan het begin van een fase waarin alles met iedereen geconnecteerd zal worden. The Internet of Things is geen loos begrip meer. We beginnen alsmaar meer informatie uit te wisselen via en met diverse apparaten. Stilaan zien we echter ook dat die apparaten onderling informatie uitwisselen en beslissingen nemen zonder menselijke tussenkomst.

Denk bijvoorbeeld maar aan de Nest CO-detector die tegen de thermostaat zegt dat de ketel moet uitgezet worden. De volgende stap is de koelkast die merkt dat de eieren en boter bijna op zijn en dat u in uw wish list hebt gezet dat u dit weekend pannenkoeken wil bakken en bijgevolg een online order plaatst zodat u ’s avonds een levering van uw warenhuis krijgt met boter en eieren.

Alles en iedereen online, met zero tolerance voor downtime en data loss. En dat liefst “as a service”. Voor die uitdaging staan we als hoster. “Zorg gewoon dat het online is en blijft” zal onze doorlopende opdracht worden. Uptime en inkomsten zullen hand in hand gaan. IT zal geen investering meer zijn, maar just a cost doing business.

Deze gigantische stroom aan data online houden, beheren, routeren en beveiligen is de opdracht die aan hosters gegeven wordt. Nucleus is al lang geëvolueerd van een webhoster naar een Uptime-as-a-Service provider. Het gaat er niet langer om servers online te houden. Klanten hebben nood aan een provider die hen infrastructuuradvies geeft, inspeelt op hun wisselende noden en dat alles beheert voor hen.

Er zullen de komende jaren altijd meer en meer tools komen die dit werk ondersteunen. Load testers, automatisch schalende cloudomgevingen, penetration testing, zero data loss protection, … Naar mate er meer tools bij komen, zal de nood aan experten in het gebied van systeembeheer enkel maar toenemen.

De uitdaging ligt er dus in om The Internet of Things nog altijd een mensvriendelijk gelaat te geven. Business draait niet om technologie. Technologie moet business ondersteunen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business