Nieuws

Youtube start met 360° virtual reality-video

Videodienst Youtube krijgt ondersteuning voor 360°-video's, die je met een virtual reality-bril kan bekijken alsof je er midden in staat.

Youtube start in de komende dagen met de ondersteuning van 360°-video"s. Die worden gemaakt met speciale camera"s om alle hoeken van een omgeving te filmen, zodat jij er als kijker als het ware midden in staat.

Echter, de filmpjes zullen in eerste instantie alleen werken op de laatste versie van de Chrome-browser, of via de YouTube-app op Android. In Chrome kun je je gezichtspunt veranderen door met de muis te slepen, en in de app door je telefoon te bewegen. Natuurlijk is het kanaal ook fantastisch om te gebruiken met Googles Cardboard of een andere virtual reality-bril. iOS-gebruikers zullen nog even geduld moeten hebben.

[related_article id=”160734″]

Voor videomakers biedt het nieuwe formaat een nieuw scala aan mogelijkheden om te experimenteren met film maken. Zo kun je bijvoorbeeld video’s gaan maken waarin de kijker weg kan bewegen van het bedoelde shot, om zo het narratief op een andere manier te verkennen.

Het probleem met 360 graden video’s is het filmen ervan. Om het makkelijker te maken heeft YouTube een lijst gemaakt met camera’s die in staat zijn om op deze manier te filmen: Dit zijn de Bublcam, Giroptic 360cam, IC Real Tech Allie, Kodak SP360 en Ricoh Theta. Die laatste werd recent getest door onze collega"s van Shoot, lees hier de uitgebreide review.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business