Vision 15: Proximus

(advertorial) In de reeks 'Vision 15' geven een aantal opinion leaders uit de ICT-sector hun visie op hoe zij de komende 15 jaar IT & business zien evolueren.

Naar aanleiding van 15 jaar Smart Business geven wij een aantal "opinion leaders" uit de ICT-sector de kans om hun visie te geven op 15 jaar ICT. Hoe zien zijn IT & business de komende 15 jaar evolueren, en hoe zal hun bedrijf hier op inspelen?

Bart Van Den Meersche, Chief Enterprise Market Officer Proximus:

Van de virtuele wereld naar de online-economie

In de laatste 15 jaar evolueerde de ICT-markt enorm. We zagen mainframes, mini’s en vaste pc’s verdwijnen. Door de opkomst van smartphones en tablets was er een sterke verschuiving naar mobiele applicaties. Breedband is alomtegenwoordig in vaste en draadloze verbindingen. Waar vroeger internet stond voor de "virtuele wereld", wordt het steeds meer een extensie van de échte wereld.

Proximus is snel geëvolueerd van telefonie naar multimediacommunicaties over alle mogelijke netwerken en via alle mogelijke platformen. Daarbij is de basis gelegd voor de volgende stap: de digitale economie. Heel veel systemen van verschillende organisaties zullen met elkaar gekoppeld worden en in realtime informatie uitwisselen.

Als een filmpje viraal gaat op de sociale netwerken, zullen e-shops daar direct op inspelen en zo nieuwe klanten aantrekken. De prijs van het product zal in realtime aangepast worden aan vraag en aanbod. Door de opkomst van intelligente dingen zullen wagens automatisch de verkeerslichten en de straatverlichting aansturen. Als een bejaarde zijn/haar medicatie vergeet te nemen, zal een verpleegkundige opbellen om de patiënt eraan te herinneren.

Proximus zal de digitale economie ondersteunen. Door altijd en overal nog meer bandbreedte te leveren. Door nog sterkere datacenters uit te bouwen. Door nog meer IT-oplossingen te combineren met communicaties. Door intenser samen te werken met bedrijven en overheden. Wij willen altijd dicht zijn bij wat belangrijk is voor onze klanten: een altijd werkende digitale economie door een uitstekende dienstverlening aan eindgebruikers.

advertorialproximussb15smart businesstrendsvision15

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals