Nieuws

Synology waagt zich op routermarkt

NAS-specialist Synology onthult op de CeBIT-beurs zijn allereerste router, de RT1900c die 802.11 ac-wifi ondersteunt.

Synology, vooral bekend van zijn NAS-producten, waagt zich nu ook op de routermarkt. Op CeBIT in Hannover toont het bedrijf de RT1900c, zo bericht het Duitse Golem.de.

 Beeld: Golem.de

De router moet volgens Synology doorvoersnelheden tot 1,9 Gbps toelaten over dualband 802.11 ac-wifi. Daarnaast is er ondersteuning voor “beam forming”, een technologie waardoor wifi-signalen efficiënter kunnen worden verstuurd. De router beschikt bovendien over een USB-ingang en SD-kaartlezer, waardoor het niet ondenkbaar is dat er ook NAS-functionaliteit zal worden voorzien.

Het is de bedoeling dat de RT1900c een aangepaste software zal draaien, gebaseerd op de Disk Station Manager-software die op Synology’s NAS-toestellen draait. Volgens Golem draait het prototype van de router, dat op CeBIT wordt getoond, nog op een betaversie van Disk Station Manager 5.2. Dat doet vermoeden dat de mogelijkheden van de uiteindelijke Synology Router Manager-software sterk zullen gelijken op die van de NAS-software.

Het is nog niet bekend wanneer Synology de RT1900c precies zal lanceren, maar de router zou alleszins nog dit jaar moeten verschijnen. Ook een adviesprijs is voorlopig nog niet gekend.

acnasnetwerknieuwsrouterrt1900csynologywifi

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN