De populaire smartphone stijgt in prijs vanwege de dalende koers van de euro ten opzichte van de dollar.

Advertentie

De euro is in vrije val ten opzichte van de dollar en dat zorgt ervoor dat heel wat elektronica duurder wordt. Zo ook de populaire smartphone OnePlus One, waar je voortaan enkele tientallen euro’s meer voor betaalt.

De witte versie met 16 GB stijgt van 269 euro naar 299 euro, terwijl de zwarte 64 GB-versie binnenkort voor 349 euro over de toonbank gaat, ten opzichte van 299 euro momenteel. De prijswijziging gaat in vanaf 25 maart, wat betekent dat je aanstaande dinsdag de toestellen voor de laatste keer aan de huidige prijs zal kunnen aanschaffen.

[related_article id=”161563″]

Volgens OnePlus is de Europese prijswijziging noodzakelijk omdat het zijn toestellen momenteel tegen verlies verkoopt, vanwege de gedaalde koers van de euro. “We hebben alle alternatieven onderzocht om een prijswijziging te vermijden, maar als een start-up die met extreem kleine winstmarges werkt, waren onze huidige europrijzen niet houdbaar”, klinkt het in een blogpost.

Het is ongezien dat een bestaand smartphonemodel stijgt in prijs vanwege een negatieve koerswijziging, maar in andere productcategorieën gebeurt het wel reeds. Amper een week geleden schreven we nog dat de laptopmarkt onder druk staat door de dalende koers van de euro, waardoor ook daar de prijzen omhoog zullen gaan.