Nieuws

Nieuwe Apple TV krijgt App Store en Siri

In juni zal Apple zijn nieuwe Apple TV voorstellen, zo gaat de geruchtenmolen. De introductie zou gebeuren op de World Wide Developers Conference.

Tegen volgende zomer zou een nieuwe versie van de Apple TV in de winkelrekken liggen, zo beweert Buzzfeed News. Het kleinood zou tijdens de komende Apple World Wide Developers Conference in juni aangekondigd worden.

De nieuwe Apple TV zou naar verluidt apps van derden ondersteunen, als ook Siri, de stemassistent van Apple. Vorige week liet The Wall Street Journal ook al weten dat Apple aan een eigen tv-dienst via internet werkt. Ook die zal dan via Apple TV te bekijken zijn.

[related_article id=”158256″]

Volgens Buzzfeed wordt het apparaat daarnaast uitgerust met meer opslagruimte en met de laatste nieuwe mobiele chip van Apple, de A8. Er komt ook een nieuwe afstandsbediening en enkele automatiseringsfeatures voor het huis, via Apples Homekit.

De huidige Apple TV gaat al een hele tijd mee en is klaar voor een fikse update. De toevoeging van een appstore kan het apparaat een tweede leven geven, door apps en toepassingen op een groot (tv)-scherm mogelijk te maken.

Als ook de langverwachte tv-dienst van Apple zijn opwachting maakt, zou dat het bedrijf een fikse voorsprong kunnen geven in de “slag-om-de-huiskamer”. De prijs van het huidige model Apple TV werd recent door Apple verlaagd naar 79 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business