Nieuws

Tinder-hack laat heteromannen met elkaar flirten

Een programmeur heeft de API van matchmaking-app Tinder zo aangepast dat heteromannen zonder het te beseffen met elkaar in contact werden gebracht

Matchmaking-app Tinder, waar je op basis van pure vleeskeuring je voorkeur of afkeur uitspreekt door profielen naar rechts, respectievelijk links te swipen is een grote hit.

 Beeld: The Verge

Als gebruiker baan je je een weg door foto"s van vrouwen of mannen in jouw (nabije) omgeving, biddend dat de personen die je naar rechts hebt gepromoveerd hetzelfde doen met jouw foto, liefst voordat je alle profielen binnen de straal van je voorkeur hebt "uitgespeeld". Gebeurt dat? Dan kan het chatten beginnen, en voor je het weet ga je met je tindermatch op date.

[related_article id=”161920″]

Net als andere semi-anonieme digitale ruimtes, creëert Tinder een forum voor individuen waar (voornamelijk door mannen) getest kan worden waar de scheidslijn ligt tussen obsceen en acceptabel. Maar hoe zouden die mannen zich gedragen als ze geconfronteerd worden met hun eigen gedrag?

Een programmeur heeft de API van de app zo kunnen aanpassen waardoor mannen dachten dat ze met een vrouw aan het praten waren, maar eigenlijk praatten ze met elkaar. De arme mannen deelden een "like" uit aan een vals profiel en de berichten die ze hier naartoe stuurden, werden via dat profiel doorgestuurd naar een andere man. Het valse profiel fungeerde dus als een soort tussenpersoon.

Naast de hilarische gesprekken die dit opleverde, zoals blijkt uit screenshots die The Verge in handen kreeg, leert het ons ook dat de API van Tinder zo lek is als een zeef. In 2013 werd reeds een kwetsbaarheid ontdekt die je locatie makkelijk te achterhalen maakte. En afgelopen zomer maakten programmeurs nog massaal "liken" mogelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business