Nieuws

Apple Watch Edition-kopers krijgen VIP-behandeling

Wie een Apple Watch Edition wil kopen moet niet naast het plebs in de rij staan aan de Store. Bovendien krijg je een extra jaar garantie inbegrepen bij de aankoopprijs van 10.000 euro.

Voor 10.000 euro koop je een Apple Watch Edition. Dat gadget is identiek aan een gewone Apple Watch, maar het ding is afgewerkt in goud. De Apple Watch Edition is dus vooral een statussymbool en een juweel (dat na twee jaar verouderd is). Wie zo’n absurd bedrag neertelt voor een vierkante smartwatch verwacht natuurlijk om in de watten gelegd te worden en dat weet Apple ook.

Plebs

Daarom verloopt de aankoop van een Apple Watch Edition als een totaalervaring. Alles begint met een privé-afspraak met een speciaal opgeleide expert. Zo hoef je niet in de rij te wachten naast het plebs dat slechts een gammele 350 euro aan een inferieure niet-gouden horloge wil geven. De afspraak mag volgens 9to5Mac tot een uur in beslag nemen. Wat er gebeurt als je meer dan een uur nodig hebt is niet duidelijk. De experts zelf zijn weggeplukt bij onder andere Yves St. Laurent en Burberry.

[related_article id=”158256″]

Stoel

De aankoop-ervaring vindt plaats in een speciaal uitgeruste try-on zone, waar je het gadget tot een half uur lang mag testen. De zone zal uitgerust zijn met een stoel, om op te zitten. Sterker nog, van Apple mag je twee Apple Watch Edition-modellen tegelijkertijd uitproberen. Een derde variant testen kan, maar enkel wanneer de verkoper van mening is dat het risico op diefstal niet te hoog ligt.

Zodra de keuze is gemaakt en de Watch is aangekocht zal de expert de klant helpen om zijn horloge naar believen in te stellen. Heb je daar als klant plots geen tijd meer voor, dan kan je het instelproces achteraf vervolledigen via een videogesprek met een andere Apple werknemer. Details over deze functie zijn onduidelijk maar we durven vermoeden dat Apple-hardware noodzakelijk is om de videoconferentie tot stand te brengen.

Tot drie jaar lang tijdloos

Tot twee jaar lang kan je via videogesprek bovendien ondersteuning krijgen. In totaal krijg je drie jaar garantie, wat een verlenging met één jaar is bovenop het wettelijk verplichte Europese minimum. Voor alle duidelijkheid: dat extra jaar garantie zit wel degelijk inbegrepen in de aankoopprijs. De Watch Edition-ervaring zal niet onmiddellijk in iedere App Store beschikbaar zijn. Enkele uitverkoren winkels in grote markten mogen gaan lopen met de primeur, maar een verdere uitrol is gepland.

Apple denkt naar eigen zeggen dat “de meeste Edition-klanten geïnteresseerd zijn in de collectie voor de intrinsieke waarde die een gouden uurwerk biedt samen met de unieke stijlkeuzes die beschikbaar zijn.” Dat de Apple Watch geen horloge is maar een gadget, en bijgevolg binnen enkele jaren functioneel waardeloos zal zijn, vermeldt het merk er niet bij. Anderzijds krijg je voor 10.000 een uur exclusiviteit en een extra jaar garantie, dus zo zot is de prijs misschien niet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business