Nieuws

Gratis bellen via WhatsApp voor alle Androidgebruikers

Na een testperiode van enkele weken heeft WhatsApp zijn nieuwe belfunctie nu officieel beschikbaar gemaakt voor alle gebruikers.

Vandaag is eindelijk het wachten voorbij. Na een geleidelijke uitrol tijdens de afgelopen weken, maakt WhatsApp zijn nieuwe VoIP-functie voor alle Androidgebruikers beschikbaar. Er zat al een belfunctie in de app, maar dat was gewoon een snelkoppeling naar een gewoon telefoongesprek.

Een gesprek via de nieuwe functie gaat via internet. Mits je op een wifinetwerk zit, kun je dus gratis telefoneren. Zo niet lukt het ook, maar houd er rekening mee dat je dan wel gebruik maakt van je mobiele databundel.

[related_article id=”161563″]

De update plaatst een nieuwe kolom in de interface van de app. Naast ‘chats’ en ‘contacten’ krijg je ook de kolom ‘oproepen’. Vanuit dit menu kun je een contact bellen, of je selecteert de optie vanuit de bijlage-paperclip in een chat.

Ook wordt extra info toegevoegd aan de statistieken, zodat je precies kan zien hoeveel data je verbruikt aan het bellen via internet, hoe lang je gebeld hebt, enzovoorts.

De belfunctie is beschikbaar in de laatste versie van Whatsapp (versie 2.12.14 en hoger). Dat is een nieuwere versie dan nu in de Google Play Store te vinden is. Maar geen paniek, je kan de nieuwste versie downloaden op de website van WhatsApp. Of je wacht natuurlijk braaf op de update in de Google Play Store.

De belfunctie werkt vooralsnog alleen op Androidtoestellen. Er wordt gewerkt aan een versie voor iOS, maar iPhone-gebruikers zullen nog een paar weken geduld moeten hebben.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business