Wonen je familie en vrienden ver weg? Heb je zin om op een originele manier te trouwen? Dat kan voortaan online, dankzij Ikea

Woon je ver weg van vrienden en familie, maar wil je toch graag trouwen en iedereen erbij hebben? Je raadt het nooit, maar Ikea heeft daar nu een oplossing voor. Wedding Online is een initiatief van de Zweedse meubelgigant om online te trouwen. In feite is het een veredeld groepsgesprek in Skype, maar dan met de passende kledij en omkadering.

Ikea gebruikt deze stunt natuurlijk om zijn nieuwe collectie meubelen te tonen. Het wil hiermee aantonen dat je mits wat creativiteit een leuke trouw kan regelen voor weinig geld. Wedding Online is natuurlijk het toppunt van goedkoop trouwen, omdat je helemaal niets moet voorzien behalve een webcam.

Om van de dienst gebruik te maken, heb je enkel een Facebook-account nodig. Je logt hiermee in, kiest een datum dat je wil trouwen, en nodig al je vrienden uit op Facebook om deel uit te maken van het feest. Het feest wordt gehouden op een vaste URL zodat iedereen kan meekijken die een uitnodiging heeft ontvangen. Ikea zelf plaatst de URL niet publiek op zijn trouwwebsite.

Online trouwen is wel bijzonder, maar ben je dan ook echt man en vrouw na de ceremonie? Ja, maar daarvoor moet de burgemeester of zijn assistent, de twee getuigen en de bruid en bruidegom in dezelfde ruimte zitten. Wanneer dat in orde is, kan je zonder problemen online trouwen met de rest van je familie en vrienden via de webcam.

We kunnen het concept moeilijk serieus nemen, maar misschien is er toch vraag naar in heel specifieke situaties. Als publiciteitsstunt is het concept alvast geslaagd.