Nieuws

Samsung geeft Tizen nog niet op, binnenkort naar Europa

Samsung probeert al langer van Tizen een succes te maken, maar het dominante Android en de mobiele concurrentie maakt het niet gemakkelijk.

Na meerdere vertragingen en teruggeschroefde verwachten heeft Samsung eindelijk zijn low-budget Z1 gelanceerd eerder dit jaar in een aantal landen. Het is het eerste commerciële toestel dat op Tizen draait. De verkoop blijkt geen hoogvlieger te zijn, maar toch wil Samsung nog niet toegeven. Een rapport toont namelijk dat Samsung bezig is met twee nieuwe Tizen-toestellen.

We zijn niet verrast dat de opvolger de noemer Z2 meekrijgt. De andere smartphone heeft nog geen naam meegekregen. Tizen Experts verwacht dat de nieuwe Tizen-toestellen veel robuustere hardware aan boord zullen krijgen, inclusief 1 GB RAM, een quadcoreprocessor en een 540 x 960 aanraakscherm.

[related_article id=”161563″]

Er is een nieuwe interface gepland die heel veel weg zou hebben van de UHD televisieserie van Samsung. Tizen Experts zegt ook dat de smartphone ondersteuning zal bieden aan geavanceerde HTML-gebaseerde applicaties. Verder krijgen de ontwikkelaars meer flexibiliteit met ondersteuning voor C++, HTML5, CSS3, Javascript, jQuery mobile en EPL.

Het tweede onbekende toestel krijgt een 4,8 inch 720p aanraakscherm, 2 GB RAM en een 8 megapixelcamera. In tegenstelling tot de Z1 dat maar in een aantal landen werd gelanceerd, zou dit model wel eens in Europa verkrijgbaar kunnen zijn.

Samsung wil kost wat kost breken met zijn afhankelijkheid aan Android. Dat zou in de praktijk wel eens behoorlijk lastig kunnen worden. Kijk naar Windows Phone: laat op het toneel verschenen en nog steeds op achtervolgen aangewezen. Iets uniek maken bovenop Android zou ook een oplossing kunnen zijn voor de Koreaanse smartphonegigant, maar dat laat Google niet toe. Net om die reden heeft Google een klacht ontvangen van de Europese Unie wegens machtsmisbruik van een monopolie positie.

Dat betekent dat Samsung maar twee keuzes heeft. Het kan Android blijven gebruiken waarvan een groot deel van de koek naar Google gaat, of het probeert om Tizen in de markt te zetten als waardig alternatief. Benieuwd of ze in dat laatste kunnen slagen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business