Nieuws

Nieuwe BMW doet James Bond verbleken

De nieuwste BMW verstaat gebarentaal en kan zelf parkeren. Jij mag al uitstappen en vertrekken want een bestuurder is niet nodig, en dat is een wereldprimeur.

Spitstechnologie maakt haar intrede in de wagen. We zagen al heel wat zelfrijdende en –parkerende prototypes de revue passeren, maar BWM giet al dat lekkers nu ook in een productiewagen. De nieuwste BMW 7 zit zo boordevol hoogtechnologisch kunnen dat het een uitdaging wordt om er slecht mee te rijden.

Bestuurder overbodig

De parkeerfunctie is zonder twijfel de spectaculairste. De BMW i3 kon zichzelf al parkeren, maar met de nieuwe 7 hoef je zelfs niet meer in de wagen te zitten. Zelfs zonder bestuurder nestelt de wagen zich netjes in en uit een parkeerplaats. Ook in de wagen vallen er nieuwe dingen te beleven: de nieuwe BMW introduceert bediening met gebaren. Door met je vingers of hand te zwaaien kan je onder andere de telefoon opnemen of afleggen, of het volume van de muziek aanpassen. Volgens het Duitse automerk zal je zelf gebaren kunnen programmeren en koppelen aan je favoriete functies. Wie wil kan ook gebruik maken van het aanraakscherm.

[related_article id=”160734″]

Veilig

Terwijl jij met je handen aan het zwaaien bent zorgt de wagen er voor dat je geen accident veroorzaakt. De nodige hulp bij het sturen net als waarschuwingen wanneer je van je baanvak afwijkt of wanneer je op het punt staat een voetganger omver te kegelen houden je hoogtechnologische pendeltocht veilig.

Langs de buitenkant zorgt koolstofvezel voor het binnen de perken blijven van het gewicht. Onder de motorkap schuilt een zes cilinder in-line motor. Hoeveel de wagen zal kosten is nog niet duidelijk, maar je kan er van op aan dat de versie boordevol leuke functies niet voor minder dan 100.000 euro van jouw wordt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business