Nieuws

Chrome update maakt van elke website een mobiele app

Chrome 42 implementeert de Push API-standaard waarmee ontwikkelaars web apps kunnen maken die zich als gewone apps gedragen op mobiele toestellen.

Push notificaties zijn voortaan niet meer enkel gereserveerd voor geïnstalleerde apps op je smartphone. Met Chrome versie 42 introduceert Google de mogelijkheid voor websites om notificaties naar Android te pushen.

Voor je in paniek schiet om nog meer lastig te worden gevallen: deze optie is standaard uitgeschakeld. Je moet manueel kiezen per website of je notificaties wilt ontvangen. De eerste websites die deze functie zullen ondersteunen, zijn Beyond the rack, eBay, Facebook, FanSided, Pinterest, Product Hunt en VICE News. Binnen een aantal weken zouden de eerste compatibele websites beschikbaar moeten zijn, meldt Google via zijn Chromium Blog.

[related_article id=”158901″]

Google wil met deze update ontwikkelaars de kans geven om veel eenvoudiger webapps te maken, om zo naar een pariteit te gaan tussen native en web apps.

Daarnaast probeert Google de webontwikkelaars nog extra te paaien met een eenvoudigere methode om een webpagina op het startscherm van Android te installeren. Ook al gaat het om een eenvoudige sneltoets naar je webpagina, toch geeft het de indruk van een ‘echte’ geïnstalleerde app volgens Google.

Terwijl Google deze functie nu actief pusht via Chrome, betekent het niet dat andere browsers aan de kant moeten blijven staan. Google heeft de Push API-standaard beschikbaar gemaakt voor elke browser om gratis te gebruiken. Hiermee opent het de weg om ook iOS of Windows Phone van browsermeldingen te voorzien in de toekomst.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business