Nieuws

Amazon experimenteert met leveringen in je autokoffer

Amazon experimenteert met Audi om in Duitsland leveringen rechtstreeks in de koffer van je auto te leggen, zonder dat jouw aanwezigheid vereist is.

Voor wie leveringen aan huis niet meer zo interessant vindt, heeft binnenkort misschien een alternatief voor handen. Amazon start namelijk met een testprogramma om pakketjes rechtstreeks in de koffer van je auto leggen, zonder dat jouw aanwezigheid nodig is.

Amazon meldde gisteren dat het met Audi samenwerkt om in Duitsland in de buurt van München leveringen in een koffer toe te laten. Afhankelijk hoe de test verloopt, kan de dienst uitbreiden naar heel Duitsland en de rest van de wereld. Amazon richt zich met deze service initieel op de Prime-klanten die een extra snelle service willen en hiervoor ook extra betalen.

Het spreekt voor zich dat deze dienst niet zomaar met elke wagen mogelijk is. Je wil namelijk niet je wagen de heel dag open laten, zodat Amazon je pakketje kan leveren. De toegelaten Audi testkandidaten hebben een ‘connected car’ waarmee je op afstand je wagen kan openen of sluiten. De samenwerking tussen Audi en Amazon betekent dat de koffer van de wagen automatisch opent wanneer de koerier aan de wagen staat met de levering. Nadat hij opnieuw de koffer sluit, is de wagen vergrendeld en kan er niets meer gebeuren.

Wie zo’n levering wenst, moet tijdens zijn bestelling laten weten waar zijn wagen zal staan tussen een bepaald tijdstip, en moet zijn slimme wagen ook registeren bij Amazon. Enkel dan kan de koerier beroep doen op een unieke code, die de koffer van de wagen eenmaal kan openen.

We zijn benieuwd of ‘kofferleveringen’ een toekomst hebben, maar het toont wel dat Amazon technologie niet schuwt om leveringen zo eenvoudig en snel mogelijk tot bij jou te krijgen. Daarom ook dat het in de Verenigde Staten met drones experimenteert voor leveringen binnen een straal van 15 kilometer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business