Nieuws

Androidconsole Ouya zet zichzelf in de etalage

Het spelletjesbedrijf Ouya, dat met zijn goedkope Androidconsole een alternatief wou zijn voor de PS4 of Xbox One, zou zichzelf te koop hebben gezet.

Het geplaagde gamebedrijf Ouya zit in slechte papieren. Volgens het zakenmagazine Fortune is topvrouw Julie Uhrman dringend op zoek naar een overnemer.

In een gelekte e-mail die Uhrman eerder deze maand naar investeerders en adviseurs stuurde, kondigde ze aan dat Ouya een van de doelstellingen van een geldschieter niet had gehaald en dat een onderhandeling over een schuldherfinanciering mislukt was. Om die tegenslag op te vangen, is het bedrijf op zoek naar geïnteresseerde kopers en dat “voor het einde van de maand”.

[related_article id=”160734″]

Ouya organiseerde in 2012 een geweldig succesvolle Kickstarter-campagne waarmee het bedrijf 8,5 miljoen dollar ophaalde. Dat geld was bedoeld om een kleine en goedkope Androidspelconsole te maken die je op een tv-toestel kon aansluiten. Vroege recensies van de console waren echter niet zo positief, vooral wat betreft de controllers. Het aanbod aan Androidgames die goed werkten op een tv-scherm bleek uiteindelijk ook mager te zijn.

Het bedrijf probeerde nog ontwikkelaars te betalen om exclusieve spelletjes voor zijn console te maken, maar de meest succesvolle games doken ook op andere platformen op, zodat consumenten weinig redenen hadden om een Ouya te kopen.

Ouya verkocht ook licenties voor zijn platform en spelletjes, vooral in China. Xiaomi en Alibaba gebruikten bijvoorbeeld Ouya-content voor hun eigen besturingssystemen en settopboxen. Ouya kreeg eerder dit jaar ook een kapitaalinjectie van tien miljoen dollar van Alibaba. Blijkbaar was dat echter niet voldoende om het tij bij het bedrijf te doen keren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business