techpulse 2

De Samsung Galaxy S6/S6 Edge zit opgescheept met een bug die apps op de achtergrond ongevraagd ververst of herstart.

Verschillende gebruikers signaleerden een geheugenfout bij hun Samsung Galaxy S6 en S6 Edge die apps op de achtergrond reset en zo hun inhoud verliezen. De schuld blijkt te liggen bij de te agressieve RAM management software, die een app te vlug afsluit als je er even uit bent.

Gebruiker brian85 kaartte het probleem als volgt aan op het internetforum van XDA Developers: “Als ik bijvoorbeeld Chrome open, naar een website surf, uit Chrome ga en dan terug kom, wordt de pagina opnieuw geladen. Ik merk dat de bug heel wat apps ververst of herstart als ik ze opnieuw open na een korte tijd en dat ik nooit terechtkom waar ik was gebleven.”

 

Samsung is op de hoogte van de problemen. Aan een gebruiker die een vraag over de bug stelde op hun Britse Facebook-pagina liet het bedrijf weten dat ze micro-updates aan het voorbereiden zijn die problemen gerelateerd aan de performance en stabiliteit van de smartphones moeten corrigeren. Ze raden eigenaars van Samsung Galaxy S6 en S6 Edge aan om hun software updates te blijven checken op nieuwe patches. Het is echter nog onduidelijk of die micro-updates ook de overactieve RAM management zullen aanpakken.