Nieuws

Microsoft zet Google Docs een hak met Office 2016

Microsoft wil populariteit van Google Docs annexeren door de toevoeging van een gezamenlijke bewerkingsfunctie in Office 2016.

Computerbedrijf Microsoft richt zijn pijlen op Google Docs met de toevoeging van een live gezamenlijke bewerkfunctie aan Office 2016. Hiermee wil het een inhaalbeweging afronden die het al eerder had ingezet op de populaire service van Google.

Vroegere versies van Office bezaten deze functie niet, waardoor Google Docs vlug aan populariteit won in bedrijven toen het gezamenlijk bewerken op eenvoudige wijze mogelijk maakte. Microsoft pakte dit hiaat in 2013 al aan in de online versie van Office, nu voegt het deze functie ook toe aan de toekomstige Office 2016-desktopsoftware.

[related_article id="161452"]

Het bedrijf bevestigde aan website The Verge dat het de feature eerst bij Word zal inschakelen, later ook bij PowerPoint en Excel. Het geeft Microsoft een groot voordeel tegenover Google Docs. Veel bedrijven blijven steunen op de Office-desktopsoftware, omdat online versies niet krachtig genoeg zijn voor sommige doeleinden.

Microsoft lanceerde deze week een voorsmaakje van Office 2016 door een preview beschikbaar te stellen als download. De functie voor gezamenlijke bewerking is hierbij echter nog niet beschikbaar. Nieuwsgierige gebruikers zullen waarschijnlijk moeten wachten tot het begin van deze zomer om dit uit te testen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business