FreedomPop komt voorlopig toch niet naar België

De Europese lancering van de gratis mobiele provider is eindelijk nabij, maar voorlopig komt FreedomPop toch nog niet naar België.

De Amerikaanse mobiele provider FreedomPop, die gratis spraak, sms en data aanbiedt, breidt deze zomer uit naar Europa. Oorspronkelijk was het idee om eerst in België te lanceren, maar die plannen werden aan de kant geschoven.

Het is ondertussen al van afgelopen zomer geleden dat FreedomPop zijn plannen uitsprak om naar Europa uit te breiden, te beginnen met een lancering in België op het netwerk van Base. Sindsdien bleef het echter ontzettend stil rond een mogelijke lanceerdatum, tot enkele dagen geleden.

[related_article id=”161563″]

De MVNO maakte in een blogpost bekend dat het deze zomer uitbreidt naar het Verenigd Koninkrijk, met een lancering in Frankrijk en Spanje kort daarna. Over België wordt met geen woord gerept.

We legden de vraag over een Belgische lancering neer bij FreedomPop, maar kregen voorlopig nog geen antwoord. Bij Base konden ze wel meer duidelijkheid verschaffen. “FreedomPop heeft inderdaad besloten om eerst in een ander (groter) land in Europa te lanceren”, vertelt Sofie Bockaert, woordvoerder bij Base, aan onze redactie.

Dat betekent echter niet dat een lancering in België volledig van de baan is. Het is alleen nog niet duidelijk wanneer dat zal gebeuren. “Er zijn nog steeds plannen voor België, maar we hebben geen concrete data”, bevestigt Bockaert.

FreedomPop zal in het Verenigd Koninkrijk een gratis bundel met 200 belminuten, 200 sms’en en 200 MB data aanbieden. Daarnaast kan je ook gratis bellen naar meer dan 60 landen, en is bellen en sms"en tussen klanten ongelimiteerd. Verbruik je meer dan het basisaanbod, dan betaal je natuurlijk wel, of je kan tegen betaling voor een grotere bundel kiezen. Ook extra diensten, zoals een tweede telefoonnummer op hetzelfde toestel, kosten geld.

De operator is sinds oktober 2012 actief in de Verenigde Staten en bedient daar ondertussen iets minder dan 1 miljoen klanten, waarvan ongeveer de helft betaalt voor extra diensten. Volgens FreedomPop heeft het ongeveer 30 procent betalende klanten nodig om winstgevend te zijn.

Naast het standaard gratis aanbod onderscheidt FreedomPop zich ook van de meeste andere mobiele operatoren doordat het alle communicatie via mobiele data laat verlopen. Bellen en sms’en gebeurt via de speciale FreedomPop-app.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business