Nieuws

Microsoft Wi-Fi bundelt 10 miljoen hotspots wereldwijd

Microsoft wil de Skype Wi-Fi-dienst nieuw leven inblazen en nog meer toegankelijk maken voor het grote publiek dankzij miljoenen Wi-Fi-hotspots wereldwijd.

Microsoft werkt aan een update om de Skype Wi-Fi-dienst om te schakelen naar Microsoft Wi-Fi. Dat wordt door verschillende bronnen binnen Microsoft bevestigd. De nieuwe dienst moet Wi-Fi-toegang brengen naar miljoenen over de hele wereld. Voorlopig zijn de details eerder schaars, maar Microsoft zal tijdig met nieuws komen voor meer details.

Skype Wi-Fi is de huidige dienst van Microsoft dat de gebruikers toelaat om met Skype Credits toegang te krijgen tot veel publieke Wi-Fi-hotspots wereldwijd.

Heel kort was er een website live rond het zakelijke aanbod van Microsoft Wi-Fi, maar die heeft Microsoft ondertussen zelf vervangen met een placeholder. We hebben echter nog net de gegevens ervan kunnen inkijken. Kort samengevat betekent de nieuwe dienst dat Office 365 Enterprise-klanten ook gebruik kunnen maken van de nieuwe dienst om zo toegang te krijgen tot meer dan 10 miljoen hotspots.

Naast het zakelijke wil Microsoft samenwerken met partners om Microsoft Wi-Fi aan te bieden bij aankoop van bijvoorbeeld een nieuwe laptop of tablet in de vorm van een tijdelijke promotie of andere vormen. Microsoft werkt tegelijk aan een nieuwe app voor de dienst die beschikbaar zal zijn op Android, Mac OS X, iOS en Windows Phone om toegang te krijgen tot de Wi-Fi-hotspots in luchthavens, hotels, restaurants en publieke plaatsen.

Exacte prijzen en tarieven zijn voorlopig nog niet bekend. Van zodra we meer over Microsoft Wi-Fi weten, houden we jou op de hoogte.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business