Nieuws

Office 2016 Preview laat je nu in realtime samenwerken

Microsoft heeft meer dan een miljoen testers voor de Windows- en Mac-versie van Office 2016. De komende weken mogen zij steeds meer nieuwe functionaliteiten testen.

microsoft-office-logo-feb-2015

Microsoft is begonnen met het uitrollen van realtime samenwerken voor testers in Office voor Windows-desktops. Woordvoerders van het bedrijf lieten begin mei al weten dat het tegelijkertijd aan een document werken voor het eerst zou verschijnen in Office 2016. De functionaliteit zat nog niet in de eerste publieke testversie die vorige maand beschikbaar kwam.

In een blogpost die Microsoft per ongeluk plaatste op 3 juni en later weer weghaalde, zeggen woordvoerders van het bedrijf dat realtime aanwezigheid – de sleutel tot realtime samenwerken aan een document – langzaam maar zeker wordt uitgerold naar testers van Word 2016. Het daadwerkelijk tegelijkertijd samen schrijven aan een document kan in deze versie nog niet, die mogelijkheid komt pas in latere testbuilds.[related_article id=”162406″]

“Real Time Presence in Word: hoewel Real Time Typing pas verschijnt in latere builds, rollen we nu al een belangrijk onderdeel uit voor de samenwerkingservaring met Real Time Presence”, stond in de blogpost te lezen. “Real Time Presence stelt je in staat te zien waar je collega’s in het document aan het werken zijn. Als eerste kunnen abonnees van OneDrive for Business hier gebruik van maken. Later komt de functionaliteit breder beschikbaar.”

Een dag later, op 4 juni, zet Microsoft de blogpost toch weer online. Daarin laat het weten inmiddels meer dan een miljoen testers te hebben voor Office 2016 for Windows en Office 2016 for Mac. De eerste publieke testversie is al beschikbaar sinds maart. De lanceringsdatum voor Office 2016 for Mac staat gepland voor de komende zomer, terwijl Office 2016 for Windows sowieso dit kalenderjaar nog verschijnt. Waarschijnlijk in het najaar.

Office 2016 bevat niet veel nieuwe en revolutionaire verbeteringen. De nadruk ligt vooral op vereenvoudigde manieren om documenten te delen. Insights for Office voorziet gebruikers van contextuele informatie via Bing-zoekopdrachten binnen het document en er is een verbeterde versie van de documenthistorie.

Het previewprogramma van Office 2016 neemt nog steeds nieuwe testers aan. Kijk op de website van Microsoft voor meer informatie en om je aan te melden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business