Nieuws

Vraag naar big data-specialisten groeit explosief

Grote bedrijven hebben het moeilijker met digitale disruptie dan kleine ondernemingen door gebrek aan een overkoepelende digitale strategie.

Naar aanleiding van ons (gratis) seminar over Trends in ICT van 25 juni brengen wij een reeks over de IT-trends in bedrijven. De twee trend gaat over big data. Want goudklompen moet je verdienen.

Digitale innovatie staat bovenaan de agenda van de CIO, al hebben veel bedrijven hier de grootste moeite mee. Dat blijkt uit de ‘Global CIO Survey’ van KPMG en Harvey Nash.

De snelheid waarmee digitale transformaties en innovaties op ons afkomen, heeft er toe geleid dat veel bedrijven nog geen overkoepelende digitale strategie hebben en wanhopig op zoek zijn naar mensen met de juiste kennis en vaardigheden.

Digitale disruptie erg actueel

Twee op drie van de ondervraagde CIO’s geven aan dat digitale disruptie – dit is het geheel van digitale technologieën die de gevestigde bedrijfsmodellen grondig veranderen – een zeer grote impact heeft op hun organisatie.

Het maakt dat ze sneller dan ooit tevoren nieuwe infrastructuren, platformen en applicaties moeten ontwikkelen om te kunnen beantwoorden aan de snel veranderende behoeften van hun klanten.

Kleintjes doen het beter

Slechts 17 procent van de grote organisaties denkt het ‘veel beter’ te doen dan hun concurrenten wanneer het gaat over het inspelen op digitale disruptie. Dat staat in sterk contrast met kleine organisaties: daar denkt 35 procent dat ze het veel beter doen dan hun concurrenten.

Gezocht: big data-specialisten

Nieuwe vereisten en noden vergen nieuwe vormen van expertise. Zo is de nood aan mensen met de juiste vaardigheden met een derde gestegen ten opzichte van 2013. Op kop staat het tekort aan mensen met big data-kennis.

Dergelijke specialisten worden zes maal meer gezocht dan mensen met ervaring in change management, de nummer 2 in de lijst van mensen waarvoor een tekort bestaat. De vraag naar medewerkers met een specifieke vaardigheid is overigens nog nooit zo snel gegroeid als die voor big data & analytics.

Over het onderzoek: De ‘Global CIO Survey’ van KPMG en Harvey Nash bevroeg 3.691 IT-leiders uit meer dan 30 landen (waarvan 66 uit België), goed voor gezamenlijke IT-uitgaven van meer dan 200 miljard dollar. Volgens KPMG is dit ‘waarschijnlijk het grootste onderzoek bij IT-beslissingsnemers ter wereld’.

Op 25/6 organiseren ZDNet, Smart Business en Business Meets IT een gratis seminar over Trends in ICT. Meer informatie en mogelijkheid tot inschrijven op www.businessmeetsit.be.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business