Nieuws

Deze week: Gevaarlijk cryptovirus in België en Proximus-router is ook mediacenter

Een gevaarlijk virus vraagt 400 euro losgeld binnen 96 uur en de nieuwe router van Proximus doet ook dienst als mediacenter.

 

Deze week piekt een gevaarlijk cryptovirus in België dat 400 euro losgeld vraagt dat binnen de 96 uur moet worden betaald.

 

De router van Proximus kan blijkbaar veel meer dan enkel telefoon, televisie en internet. De USB-aansluiting op de router doet namelijk stiekem dienst als multimediatoegang.

 

Imec zoekt de grenzen op van chipverkleining, en kijkt hoe het kleiner dan 7 nanometer kan gaan. Germanium zou wel eens een belangrijk element kunnen worden.

 

Samsung heeft een klein foutje gemaakt in de software van het toetsenbord. Resultaat: meer dan 600 miljoen Galaxy smartphones zijn vatbaar voor hackeraanvallen.

 

Google wil dit jaar twee nieuwe Nexus-toestellen op de markt brengen. LG zou opnieuw de topkandidaat zijn, maar ook Huawei heeft interesse.

 

Nokia had ooit een smartwatch klaar dat op Windows Phone draaide. Ze wilden het vorig jaar tonen aan de wereld, maar Microsoft besliste daar anders over. De Nokia Moonraker werd in de vuilbak gegooid.

 

3D-printers kunnen tegenwoordig al behoorlijk veel printen, maar een brug printen over een rivier is een absolute primeur. Een bedrijf gaat de uitdaging aan en wil een brug in Amsterdam printen.

 

Is je smartphone, tablet, laptop of ander elektrisch toestel stuk? Geen budget om een nieuwe te kopen? Waarom niet zelf herstellen? Met deze zeven tips zet je alvast een goed eerste stap.

 

We testten het gloednieuwe besturingssysteem van Apple: Mac OS X El Capitan. Het resultaat? Veel verbeteringen, maar revolutionair kan je het niet noemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business