Nieuws

Leer je kinderen programmeren met Minecraft

Een nieuwe online cursus leert kinderen programmeren in Java terwijl ze de wereld van hun dromen ontwerpen in Minecraft.

Een nieuwe online cursus leert kinderen programmeren in Java terwijl ze de wereld van hun dromen ontwerpen in Minecraft.

De nieuwe cursus, Server Design 1, wordt aangeboden door Youth Digital, een onderwijsbedrijf dat kinderen leert programmeren, apps ontwikkelen en 3D-ontwerpen maken. Server Design 1 laat kinderen toe hun eigen wereld te creëren met hun eigen regels, allemaal terwijl ze Minecraft spelen met hun vrienden.

Een  inschrijving van een jaar voor het programma kost 250 dollar en bestaat uit 30 uur aan interactieve lessen, Java-ontwikkeltools, toegang tot je eigen server en technische support. De cursus is compatibel met zowel Windows als Mac. Het enige dat je nodig hebt is uiteraard Minecraft en een netwerkverbinding van minstens 1 Mbps.

Job van de toekomst

Met het groeiend aantal programmeerjobs op de markt, is er meer en meer vraag naar programmeercursussen, ook voor jonge kinderen. Ouders, scholen en toekomstige werkgevers vragen steeds meer om programmeertalen, zoals JavaScript, HTML en CSS, al in de lagere school aan bod te laten komen. Een struikelblok hierbij is het interessant maken van de typintensieve cursussen.

Volgens Justin Richard, oprichter van Youth Digital, hebben kinderen echter door hun creativiteit van nature uit een connectie met de programmeerwereld. “Wanneer je een 9-jarige vertelt dat leren programmeren hen zal helpen bij het vinden van een job in de toekomst, zullen ze misschien niet zo geïnteresseerd zijn. Maar wanneer je vraagt of ze een computerspel willen maken, zal hun antwoord altijd ja zijn.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business