Nieuws

Ubuntu-versie van Meizu MX4 komt naar Europa

De Meizu MX4 is niet de eerste smartphone die werkt op basis van Ubuntu, maar het kan wel voor de doorbraak zorgen.

Ubuntu staat bij menig computerfan bekend vanwege zijn uitstekende Linux-gebaseerde OS. Met de Meizu MX4 probeert Canonical dit succes nu ook over te brengen naar de smartphonemarkt.

Ubuntu breekt volledig met de traditonele interface, zoals we die kennen van Android en iOS. Het ziet er niet alleen anders uit, het voelt ook anders aan: in de plaats van ‘home screens’, vind je bij Ubuntu ‘scopes’ die in de kern bestaan uit snelkoppelingen naar internetgebaseerde apps. Deze scopes kan je zelf personaliseren per thema: sport, muziek, beurs,…

De Meizu MX4 werd vorig jaar al gelanceerd met Android, en verschijnt binnenkort dus ook met Ubuntu. De hardware zal volledig dezelfde zijn met een schermgrootte van 5.4 inch, een octacoreprocessor, een camera met 20,7 megapixels en een frontcamera met 2 megapixels. Terwijl het design nog wel kan bekoren, waren de eerste reviews van de MX4 op Androidbasis gematigd. Het valt af te wachten of dit verbeterd is met een volledig nieuw besturingssysteem.

Wil je een exemplaar bestellen, dan zal je uit je doppen moeten kijken. De telefoon wordt immers enkel aangeboden via een invite-systeem. One Plus bewees al dat het werkt om de hype op gang te krijgen, maar Meizu gaat nog iets verder: je moet naar de Ubuntu-website surfen waar een collage zal verschijnen. Daar moet je op klikken en hopen dat je een uitnodiging op je scherm ziet verschijnen. De Europese verkoop start later deze week.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business