Nieuws

Snelle laadtechnologie gaat draadloos

Tot nu toe kon je kiezen tussen snel, maar bekabeld opladen en draadloos, maar traag opladen. Een update aan de Qi-standaard brengt een einde aan je dilemma.

Je kan al enkele jaren je telefoons en tablets draadloos opladen. De snelheid waarmee je batterij oplaadde, was echter een teleurstelling voor veel gebruikers. Dit zorgde er mede voor dat de technologie niet wijdverspreid geraakte.

Met de nieuwe standaard kunnen de draadloze oplaadsystemen echter tot 15 Watt aan energie sturen naar je mobiele apparaat. Hierdoor worden je apparaten een stuk sneller opgeladen. Deze nieuwe technologie zou een boost kunnen betekenen voor de draadloze oplaadmarkt, welke momenteel op een traag pitje draait.

De nieuwe technologie sluit mooi aan bij de al beschikbare Quick Charge 2.0 technologie. Wanneer je je telefoon in een dergelijke lader steekt voor slechts 30 minuten, is je batterij al van leeg naar 60 procent vol opgeladen. Wanneer je hier de eenvoud van draadloos laden aan toevoegt, heb je duidelijk een win-winsituatie.

Er is niet gezegd wanneer apparaten die voldoen aan de nieuwe Qi-standaard beschikbaar zullen zijn. Je zal dus nog even geduld moeten hebben, alvorens je snel en draadloos je telefoon kan opladen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business