Nieuws

Microsoft lanceert Office 2016 voor Mac

Mac-eigenaars kunnen vanaf vandaag het vernieuwde Office 2016 gebruiken. Abonnees van Office 365 kunnen gratis de overstap maken.

Het nieuwe Office 2016 pakket voor Office 365-gebruikers is vanaf vandaag beschikbaar voor Mac. Zij die al een 365-abonnement hebben, kunnen gratis upgraden naar de verbeterde versie van Word, Excel, PowerPoint, Outlook en OneNote. Het aankopen van een licentie in plaats van een abonnement te betalen zal pas mogelijk zijn in de loop van de maand september, laat Microsoft weten in zijn persbericht.

De update moet een gat van vijf jaar overbruggen: sinds Office 2010 is er geen nieuwe versie van Office meer uitgebracht voor Mac. Microsoft rolde een preview van het verfriste pakket begin maart uit, nu komt het met de afgewerkte software. De Office-programma’s draaien nu allemaal in de cloud, wat het delen en samen bewerken van bestanden vergemakkelijkt. Microsofts clouddiensten zijn nu ook geïntegreerd in Office, zodat je je bestanden kan opslaan in OneDrive of op Sharepoint.

Een beknopt overzicht van enkele nieuwe features: in Word zullen commentaren van medebewerkers in de kantlijn van documenten genesteld zijn en in realtime te leveren. Excel zal geschikte grafieken kunnen suggereren voor specifieke data, draaitabellen krijgen een upgrade en je kan ook CTRL-sneltoetsen gebruiken. Voor PowerPoint is er een verbeterd presentatorscherm, waardoor de voordrager notities kan zien die voor het publiek onzichtbaar blijven. Outlook zal gerelateerde berichten automatisch ordenen en previews van e-mails laten zien. OneNote is voor de eerste keer bijgevoegd bij het Officepakket voor Mac en zal de gebruiker een agendafunctie bieden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business