Nieuws

Update Windows RT: gereanimeerde zombie

Microsoft heeft Windows RT dood verklaard, maar bestaande toestellen die het OS draaien kunnen zich binnenkort wel nog aan een update verwachten.

Er worden niet langer nieuwe toestellen met Windows RT geproduceerd, maar Microsoft liet eerder weten dat er in navolging van Windows 10 wel een update zou komen voor het besturingssysteem. Het zou geen volledige upgrade worden naar Windows 10, maar eerder te vergelijken zijn met de update van Windows Phone 7.5 naar 7.8 bij de eerste Lumia-telefoons.

De update gaat er met andere woorden voor zorgen dat je toestel op de nieuwste Windows-omgeving lijkt, terwijl de functies nauwelijks tot niet verbeteren. Het lijkt verdacht veel op het reanimeren van een zombie die reeds teruggekomen was en opnieuw de grond ingekropen was.

Na maanden van radiostilte, en ontkenning over het werkelijke bestaan van zo’n update, laat Gabriel Aul vandaag dan toch weten dat de RT 8.1 Update 3 beschikbaar zal zijn in september. Voor ieders gemak zullen we het RT 8.1.3 noemen. Meer informatie over de nieuwe functies krijgen we echter nog niet.

RT-gebruikers moeten nog niet meteen wanhopen: dit is niet de laatste update die voor je toestel zal verschijnen. Microsoft heeft zichzelf er immers toe verbonden om RT voor minstens 4 jaar te ondersteunen met (beveiligings)updates. Je zombie heeft met andere woorden nog bijna een jaar te leven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business