Nieuws

HTC: “2016 is jaar van de waarheid voor VR”

Volgens HTC hangt de toekomst van VR grotendeels af van hoe gamers VR volgend jaar zullen ontvangen, als de meeste grote namen hun toestel hebben gelanceerd.

HTC maakt zich op voor de lancering van Vive en de intrede in een markt die nog maar amper uit de luiers is: Virtual reality. Vive, een VR-bril die het bedrijf in samenwerking met Steam-eigenaar Valve produceerde, zal eind dit jaar in de rekken liggen.

Volgens HTC marketingdirecteur Jeff Gattis is 2016 het jaar van de waarheid . “Volgend jaar zal cruciaal zijn voor de sector,” stelt hij. Gattis heeft het dan niet over de verkoopscijfers, maar vooral over de perceptie van de technologie. Een sterke eerste indruk kan VR maken in plaats van kraken bij zijn initiële doelpubliek van gamers. De wowfactor van een eerste contact met virtuele realiteit zal verdere ontwikkeling moeten aandrijven. Zeker omdat de meeste toestellen met een stevig prijskaartje zullen komen.

Kaal

Op dit moment oogt het VR-aanbod nog kaal in de winkels. Enthousiastelingen en geïnteresseerden kunnen zich uitleven met Google Cardboard, Samsung Gear VR en de ontwikkelaarsversie van Oculus Rift. Naast Google Cardboard zijn er nog een resem gelijkaardige eenvoudigere brillen, zoals de Durovis Dive. Grote kleppers Oculus en Sony lanceren pas in 2016 hun eigen VR-vlaggenschip.

HTC komt dus iets vroeger met zijn Vive. Die verschilt van concurrenten omdat het aan gebruikers toelaat om in beperkte mate te bewegen in de geprojecteerde VR-wereld. Hiervoor is het wel nodig om naast de bril ook twee sensoren in een kamer op te hangen, die de positie van de Vive kunnen bepalen.

Gattis wil nog niets loslaten over de kostprijs van de Vive, maar liet wel weten dat meer info over de uiteindelijke specs in oktober zullen vrijgegeven worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business