Nieuws

Update Batman Arkham Knight: met de moed der wanhoop

De nederlaag die Batman Arkham Knight dreigt te worden, wordt steeds flagranter. Met een tweede patch worden gamers gepaaid die het reeds in hun bezit hebben.

Het spel dat werd uitgebracht op 23 juni, en amper twee dagen later uit de Steam online rekken werd gehaald, krijgt ‘ergens in augustus’ een tweede patch. Die moet dienen om het spel speelbaar te maken voor zij die het reeds in huis haalden. Een officiële re-release datum blijft echter uit.

De geleden imagoschade is intussen immens opgelopen. Een spel waar vele pc-gamers een jaar naar uitkeken bleek moeilijk – tot niet – speelbaar te zijn. Zij die het spel spelen op hun PS4 lachen ondertussen in hun vuistje. Het lijkt een punt pro consoles te worden. Ondenkbaar voor dergelijke grote game dat het wordt vrijgegeven ondanks de vele duidelijke problemen. Je kan je de vraag stellen hoe games worden getest.

Het is echter niet de eerste keer dat dit gebeurt bij een high profile-spel. Vorig jaar zag Ubisoft zich al genoodzaakt om hetzelfde te doen met Assassin’s Creed: Unity. In ruil voor afstand van hun recht om klacht in te dienen tegen Ubisoft, kregen gamers in deze zaak een gratis spel van de gameontwikkelaar gratis.

Een volledige nieuwe release van Batman: Arkham Knight lijkt voorlopig pas tegen de herfst te gaan gebeuren. Een mokerslag in het gezicht van Warner Brothers. De laatste jaren was de Arkham-reeks immers uitgegroeid tot hét schoolvoorbeeld van degelijke film-naar-game-ports.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business