Nieuws

Google heeft toestemming nodig om je te volgen

Na een lange juridische strijd in de Europese Unie trekt Google aan het kortste eind. Het bedrijf past zijn advertentiebeleid aan voor Europese gebruikers.

Door het nieuwe beleid zullen alle sites die hun diensten aan Europese gebruikers aanbieden expliciet om toestemming moeten vragen alvorens ze je gegevens mogen verzamelen, delen en gebruiken. Ook worden sites aangemaand duidelijke en volledige informatie te verschaffen aan zijn eindgebruikers.

“U moet commercieel redelijke inspanningen doen om ervoor te zorgen dat een eindgebruiker duidelijke en volledige informatie ontvangt over, en toestemming geeft voor, het opslaan van en het toegang verkrijgen tot cookies of andere informatie van de eindgebruiker,” staat te lezen in het officiële statement van Google.

In de AdSense blog van Google wordt er ook aangeraden zo snel mogelijk aan een nieuw toestemmingsmechanisme voor gebruikers te beginnen werken. Al bij al een serieuze beleidsverandering voor het bedrijf dat het merendeel van zijn winst uit doelgerichte advertenties haalt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business