Nieuws

Update: Windows RT krijgt nieuw startscherm

Windows RT krijgt geen update naar Windows 10. Wel krijgt het een nieuw start- en vergrendelscherm.

Microsoft liet al eerder weten dat de de Surface-tablets die draaien op Windows 10 geen update krijgen naar het nieuwste besturingssysteem, maar wel een kleine omvorming naart Windows 8.1 Update 3. Op de FAQ-pagina van Windows 10 staat sinds kort ook een tab die meer uitlegt geeft over de toekomst van het onpopulaire OS. En die ziet er niet rooskleurig uit.

Zo zouden de RT-tablets slechts een minimale verbetering krijgen, in de vorm van een nieuw startscherm en een verbeterd vergrendelingsscherm. Mogelijk betekent ‘verbeterd’ hier dat de tablets geoptimaliseerd worden om ook reclame op het scherm te kunnen tonen.

Het nieuwe startscherm zal wellicht lijken op dat van de normale Windows 10. Of dat aan te passen zal zijn, zoals op de echte versie, lijkt onwaarschijnlijk. Ook andere toepassingen, zoals het werken in vensters, lijkt niet over te komen waaien.

Zo lijkt Microsoft maar een halve poging te ondernemen om het dode besturingssysteem nieuw leven in te blazen. Een mens kan zich afvragen of het niet voordeliger zou zijn om dit foutje onder de mat te schuiven en er niet meer over te praten. Misschien dat we het dan collectief kunnen vergeten?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business