Google Hangouts

Googles chat-app Hangouts heeft er een locatie bij: je kan de dienst voortaan ook op een volledig eigen webadres terugvinden.


Google Hangouts

Google heeft zijn chatapplicatie Hangouts een eigen webadres gegeven. De service, die gebruikers voorziet van zowel tekst-, audio- als videochatmogelijkheden, blijft ook gewoon beschikbaar via app of via gmail. Zij die als standaardbrowser Firefox of Edge gebruiken, krijgen er zo een gemakkelijke route bij om Google Hangouts te bereiken, aangezien ze de Chrome extensie niet kunnen installeren.

Gebruikers die bekend zijn met Google Chromecast, zullen zich direct thuis voelen op de nieuwe webstek: Google heeft eenzelfde afwisselende achtergrond gebruikt voor het decor van Hangouts. Niet verrassend is Hangouts terug te vinden op de URL hangouts.google.com, waar de heldere icoontjes je laten zien waar je moet zijn voor de verschillende chatdiensten. Of je kan gewoon een conversatie beginnen in het grote chatvenster dat aan de rechterkant verschijnt.Nina’s internetleven draait op Windows en Android, haar muziek op een iPod en Spotify. Ze selecteert elke dag het nieuws dat je moet gelezen hebben en schrikt er niet voor terug om ook de zakelijke kant van IT te belichten.