Nieuws

Amazon laat je binnenkort betalen in een handomdraai

Voordelen
Gewicht
schermkwaliteit
prestaties
aansluitingen
Nadelen
Hoog zwaartepunt
Aanbevolen prijs: €1.750
Waar te koop?
Totaalscore 8
Letterlijk dan, want het bedrijf test momenteel scanners uit die je hand kunnen lezen, en waarmee je in een fysieke winkel zou kunnen betalen voor je aankopen.

Ja, je leest het goed. Amazon probeert momenteel een speciaal soort scanner uit die mensen kan identificeren aan de hand van hun hand. Op die manier kan de consument voor zijn of haar aankopen betalen in fysieke winkels. Zo bericht de New York Post. Als de methode succesvol blijkt, zou die wel eens uitgerold kunnen worden in winkels van de keten Whole Foods, wat ook een spin-off is van Amazon. Het rapport meldt dat de technologie momenteel uitgetest wordt aan drankautomaten in de kantoren van Amazon.

Hoe werkt het dan?

De consument houdt zijn of haar hand over een scanner, die dan gebruik maakt van computerzicht en dieptegeometrie om de vorm en de omvang van elk hand in zich op te nemen. Prime-klanten moeten zich dus eerst naar die fysieke winkels begeven zodat hun handafdruk kan opgenomen worden in de database, waarna die gelinkt wordt aan het betaalsysteem.

Handscans als identificatie bestaan al langer dan vingerafdrukscanners of zelfs gezichtsherkenningsmethoden. Toch blijft het afwachten of mensen wel effectief zullen warmlopen voor deze aparte manier van betalen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business