Nieuws

Samsung Gear S2 officieel voorgesteld

Samsung heeft zijn nieuwste smartwatch officieel voorgesteld. Met een batterij die twee tot drie dagen haalt, lijkt de smartphonegigant op de goede weg te zijn.

In augustus stelde Samsung zijn nieuwste slimme horloge, de Gear S2, reeds voor met behulp van een fotoshoot. De foto’s waren niet allemaal even geslaagd, maar het horloge wist menig smartwatcher te intrigeren. Het nieuwe horloge ziet er namelijk stijlvol en elegant uit.

Het ronde ontwerp zal, in tegenstelling tot de vorige generatie, geen touchscreen bezitten. Besturing zal gebeuren via de ring rond de wijzerplaat. Die geeft de gebruiker toegang tot meldingen en applicaties. Verder wordt het toestelletje voorzien van een terugknop en een knop die je terug naar het startscherm brengt.

Stijlvol

De Gear S2 zal beschikbaar zijn in een gewone uitvoering (42,3 x 49,8 x 11,4mm, 47g) en in een ‘classic’ versie (39,9 x 43,6 x 11,4mm, 42g). De gewone uitvoering doet terugdenken aan de doorsnee horloges met rubberen badjes. De classic versie ziet er daarentegen erg stijlvol uit, en zou gerust van een groot en duur merk kunnen komen. Beide modellen zullen een 1,2 inchscherm bezitten met 360×360 pixels, 302ppi.

De processor lijkt ons erg stevig te zijn met een dual core die 1 GHz haalt. Qua geheugen krijgt het 512MB RAM en 4GB interne opslag. Het besturingssysteem zal naar goede gewoonte Tizen zijn, het mobiele OS dat Samsung zelf ontwierp als tegengewicht voor Android. Dit doet vermoeden dat ook dit smartwatch enkel compatibel zal zijn met Samsung-telefoons.

Er is opnieuw een microfoon aanwezig die MP3-M4A en AAC-bestanden ondersteund. De Gear S2 zal een accelormeter krijgen, samen met een gyroscoop, hartslagmonitor en een barometer. Die sensoren zullen geschikt zijn om de meegeleverde gezondheidsapps te ondersteunen zoals Nike+ Running, S Health en Healthy Watch Face and Widget. Bovendien zullen alle modellen water- en stofbestendig zijn, al is het niet duidelijk welke druk ze aankunnen.

Overal bereikbaar

Naast het gewone model en het classic model, zullen er ook uitvoeringen met 3G-functionaliteit komen. Deze zullen iets groter en zwaarder zijn dan de gewone versie (44,0 x 51,8 x 13,4mm, 51g). Dankzij de ingbouwde e-sim zal je je smartphone niet bij de hand moeten hebben om berichten te ontvangen en versturen. Daarnaast zullen alle modellen voorzien zijn van NFC, wat betalen vanop de pols mogelijk maakt. Net als in het verleden is ook een wifi-ontvanger van de partij, waardoor je via een internetverbinding altijd je meldingen blijft krijgen.

Stevige batterij

Samsung lijkt als eerste van de grote fabrikanten de nood voor een goede batterij te snappen. De gewone modellen zullen een duur halen van twee à drie dagen, terwijl de 3G-versie twee dagen zou aankunnen. De batterijen kunnen worden opgeladen dankzij een draadloos oplaadstation dat wordt meegeleverd.

Prijzen werden nog niet meegedeeld, maar dat gebeurt mogelijk één van de komende dagen op technologiebeurs IFA in Berlijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business