Nieuws

AdBlock Plus lanceert mobiele browser die reclame blokkeert

AdBlock heeft zijn mobiele browser vrijgegeven voor Android en iOS. Die blokkeert advertenties en zet minder druk op je batterij.

AdBlock Plus, bekend van de populaire extensie om reclame uit je browser te weren, brengt zijn eigen mobiele browser op de markt voor Android en iOS.

Een bètaversie van de Adblock Browser werd in mei gelanceerd met de belofte om gaten te patchen, vervelende advertenties te blokkeren en batterij te besparen. Op hetzelfde moment testte het bedrijf ook een versie voor iOS in een gesloten bèta, alleen voor genodigden.

De volledige versie van de browser is nu beschikbaar om te downloaden voor beide besturingssystemen.

Adblock Plus ontwikkelde eerder een applicatie voor Android, maar werd uit Google Play verwijderd in 2013, samen met een aantal andere reclamewerende programma’s. De nieuwe Ablock Browser is gebaseerd op Firefox voor Android. “Mozilla’s openheid is wat het in de eerste plaats mogelijk heeft gemaakt voor Adblock Plus. En aangezien we moeten inzetten op één platform, hebben we voor Firefox gekozen”, zei Adblock destijds in mei.

Je kan de browser downloaden in de Apple App Store en in de Google Play Store. Adblock Plus steekt daarmee Apple de loef af, dat een gelijkaardige functie voor Safari zal introduceren in iOS 9.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business