Nieuws

Facebook werkt aan VR-app

Facebook is naar verluidt bezig met de ontwikkeling van een virtual reality-app om video's in 360 graden te kijken.

Facebook is naar verluidt bezig met een virtual reality-app die je 360 graden video’s laat kijken op je telefoon.

The Wall Street Journal haalde afgelopen zondag anonieme bronnen aan die verklaarden dat Facebook zich in een ‘vroege fase’ bevindt in de ontwikkeling van de applicatie, die uiteindelijk op zowel Android als iOS zal werken. Op dit moment zijn er nog geen details over termijnen waarbinnen de applicatie beschikbaar zou moeten komen.

De berichten volgen op Facebooks overname van het VR-bedrijf Oculus VR vorig jaar, waarmee 2 miljard gemoeid was. De geruchten zijn weinig verrassend, aangezien Facebooks Chief Product Officer Chris Cox afgelopen februari zei dat het bedrijf aan het spelen was met VR-apps. Mark Zuckerberg hield afgelopen zomer een pleidooi voor virtual reality, en noemde het “het volgende grote computing en communicatieplatform”.

“In de toekomst hebben we waarschijnlijk nog steeds telefoons in onze zakken, maar ik denk dat we daarnaast brillen dragen die ons gedurende de dag helpen en ons de mogelijkheid verschaffen onze ervaringen te delen met geliefden op compleet meeslepende en nieuwe manieren, waarvan we ze nu nog niet voor mogelijk houden”, aldus Zuckerberg.

Ondertussen heeft de Sleepy Hollow Virtual Reality Experience voor de Oculus Rift een Emmy gewonnen afgelopen weekend voor gebruikservaring en visueel design. Dat is de eerste prijs voor VR ooit.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business